Aloe loni nasadila spoustu mladých výhonků, které se letos hodně vytáhly a začaly výrazně oslabovat mateřskou rostlinu. Došlo tedy na “probírku”. Část výhonů dám zakořenit, velká část se ale nabízí ke zpracování. Rozhodla jsem se vyzkoušet recept, který jsme se Štěpánkou uvedly v knize – jako jeden z mála jsem jej dosud osobně nevyzkoušela. Teď nastal ten pravý čas!.
Potřebné suroviny mám naštěstí stále po ruce: 0,3 l červeného vína, 250 g medu, 0,1 l pálenky – to vše se dobře promíchá se 150 g šťávy z aloe. Nechá se stát 5 dní při pokojové teplotě bez přístupu světla. Užívá se 3x denně 1 lžíce půl hodiny před jídlem.
O výsledku přípravy i pozorovatelných účincích vás budu ráda informovat :-)).